Sportspel

Sportspel på världens alla sporter

När man pratar om spel på tips och sportbetting förs tankarna vanligtvis till fotboll eller trav. Det är inte konstigt, eftersom både fotboll och trav är de populäraste sporterna att betta på i Sverige. Men bara för att de är populärast betyder det inte att det inte finns fler sporter att betta på.

Det råder fotbollstider

Det går inte att förneka att fotboll får extra mycket uppmärksamhet i nuläget, de svenska ligorna har nämligen kört igång. Den svenska fotbollssäsongen följer inte samma tidsfrist som många av de internationella ligorna. Istället för att börja på hösten och sluta på våren börjar svensk fotboll på våren och slutar på hösten. Det betyder att det finns mycket sportspel med inriktning fotboll att spela på nu då de internationella ligorna går mot sina slut och de svenska matcherna har dragit igång. Allsvenskan startade den 1 april och det är förra årets svenska mästare Malmö FF som tros ta hem slutsegern i år igen med oddsen 2,37. Både brittiska Premier League och spanska La liga börjar lida mot sina slut och båda ligor har sina finalmatcher i maj. Chelsea har bäst odds för att vinna den brittiska ligan med 1,12 och Real Madrid med oddsen 1,36 tros vinna den spanska motsvarigheten.

(Bilden är tagen av Mobilus In Mobili)

Välj bland hundratals sportmästerskap

Är man inte intresserad av fotboll behöver man inte vara orolig. Det finns möjlighet att följa och spela på nästan alla världens etablerade sporter, internationella ligor och större mästerskap. Oavsett om du är intresserad av simning, tennis, golf, motorsporter eller något annat kan du spela på ett pågående mästerskap. Att vara inne på spelbolagets webbsidor är även ett bra sätt för att hålla koll på när de olika mästerskapen är och vad som är på gång.

Ytterligare en rolig sak är att man kan spela på flera olika utkomster i en sport. T.ex. kan man spela på vem som mest troligt vinner en match, vem som kommer sist i tabellen eller vem som gör ett mål eller slår ett rekord, precis som den svensk-amerikanske stavhopparen Armand Duplantis gjorde under en utomhustävling i USA. Man kan även spela på den exakta utkomsten, t.ex. att en tennismatch slutar 4–1 i set.

Utländska ligor

Tack vare Internet har det blivit mycket enklare att följa ligor och sportmästerskap som tar plats i olika delar av världen. Lika lätt som att man kan följa svensk skidåkning kan man följa australiensisk och indisk cricket. Bara för att en sport inte har fått lika stort genomslag i Sverige betyder det inte att man inte kan ta del av resultat och nyheter. Cricket är däremot inte helt okänt i Sverige och i mars anordnade Stockholmsklubben Alby Cricket Club en turnering mellan 10 lag, varav 2 från Norge, och drog till sig stor publik.

Så, oavsett om du är intresserad av mer obskyra sporter (i Sverige) som cricket, kapplöpning, baseball m.m. kan man hos stora spelbolag spela på sina favoritsporter. 


(Bilden  är tagen av David Surtees)